Salcia, una dintre componentele produsului "12 plante", este cunoscuta in multe colturi ale lumii si pentru virtutile sale magice, fiind utilizata pe scara larga si in diverse ritualuri vrajitoresti.
Salcia, deoarece creste in special pe malul apelor, oglindindu-se melancolic in unde, ca si Luna, a imprumutat cumva din aura de mister pe care o exercita asupra oamenilor astrul noptii.
Maturile vrajitoarelor erau confectionate si ele din nuiele de salcie (fiind utilizate apoi la purificarea spatiului "de lucru"), iar o multime de amulete erau realizate din lemnul acestui arbore magic.
Salcia este asociata, ca si Luna, cu arta poeziei, inspirandu-i pe creatori din cele mai vechi timpuri. Acest lucru nu ar trebui sa ne mire, dat fiind ca poetii sunt si ei un soi de vrajitori, care folosesc magia cuvintelor pentru a-si transporta cititorul intr-o lume aparte, fantastica, plina de sensibilitate.
In vechime, poetii erau extrem de respectati, insusi regii temandu-se de puterea cuvintelor acestora. In plus, descantecele sunt de cele mai multe ori versificate, ceea ce demonstreaza inca o data faptul ca nu exista decat o granita extrem de fluida intre poezie si magie.
Traditional, amuletele din lemn de salcie sunt destinate celor care folosesc cuvantul in activitatile lor, fie ca vorbim de scriitori, artisti, profesori, avocati, politicieni, mediatori sau jurnalisti.
Salcia este cunoscuta si ca un mijloc extrem de eficient de protejare a caselor de spiritele rele si de vrajitori, punand un soi de scut absorbant in fata atacurilor energetice nefaste ale acestora.
Este eficienta, se spune, si impotriva deochiului, a farmecelor, in general, tot din acest motiv, pentru ca energia negativa este absorbita, nu este lasata sa treaca cu intreaga forta distructiva spre potentiala victima.
In traditia populara a multor popoare salcia este cunoscuta drept un "vampir ce absoarbe energiile negative umane", de aceea este un remediu puternic impotriva stresului, irascibilitatii, geloziei maladive, rautatii din oameni.
Totusi, datorita faptului ca salcia este un adevarat magnet pentru aceste energii, la un moment dat poate sa ii lase pe aceia ce stau in apropierea sa lipsiti de vlaga, apatici, de aceea se si spune ca nu este bine sa existe un arbore de salcie in apropierea casei.
In Japonia, salcia chiar este numita "arborele durerii" sau "arborele slabiciunii, al melancoliei", asa ca trebuie sa nu cadem in cealalta extrema, dereglandu-ne cu buna stiinta campurile energetice, aducandu-ne in organism o cantitate prea mare de "energie rece", care sa o anihileze total pe cea "fierbinte", transformandu-ne din niste persoane active in adevarate "legume".
In suplimentul alimentar "12 plante", alaturata altor unsprezece aliati vegetali, intr-o proportie atent stabilita, salcia va poate darui doar beneficii, evident, daca in urma discutiei cu un medic aveti incuviintarea acestuia de a lua produsul Plantina in vederea cresterii imunitatii, a starii de bine a organismului.
Pentru detalii legate de oferta Plantina Cluj, accesati site-ul 12plante.ro, unde veti afla tot ce va intereseaza si veti putea si sa faceti o comanda online.
Multa sanatate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!