Operația de cezariană, chiar dacă se face la recomandarea medicului sau chiar dacă este dorită de către mamă, implică durere. Este drept, durerea nu se manifestă în momentul nașterii, așa cum se întâmplă în cazul nașterii naturale, ci după acesta. Perioada imediat următoare anesteziei și inclusiv recuperarea produc suferințe femeii.
Dacă în spital medicul poate administra calmante, acasă mama trebuie să găsescă metode pentru calmarea durerii și refacerea rapidă a organismului după operație. Durerea este o suferință pentru femeie și limitează posibilitățile ca acesta să îngrijească corespunzător copilul.
Durerea după cezariană este incomodă, rana se închide în câteva zile, în cazul în care nu există complicații. Efortul este interzis, iar activitățile ca așezatul pe pat sunt extrem de dureroase.
Există și alte inconveniente ale operației de cezariană, acestea sunt legate de repoziționarea intestinelor după naștere și de trecerea efectului anesteziei în primele două-trei zile de la naștere.
Recomand viitorilor părinți să apeleze la prima bancă de celule stem din România! Pentru a afla detalii despre procedura de recoltare celule stem este suficient sa faceți o căutare pe Google dupa cuvintele "celule stem Cordcenter\" si veți găsi tot ce vă interesează!