Desi avem impresia ca motoarele de cautare folosesc aceleasi metode si optimizarea se poate face in acelasi mod, lucrurile nu stau tocmai asa si sunt destul de complicate ajungand chiar sa fie confuze pentru multi administratori sau proprietari de site-uri.
Toate acestea se intampla ca urmare a faptului ca Google nu actioneaza dupa anumite reguli stricte, sau mai bine spus dupa niste reguli care sa le fie comunicate si explicate si utilizatorilor. Printre expertii SEO de
pozitionari.ro se vorbeste ca ar exista chiar actiuni intentionate de informare deficitara a webmasterilor.
In continuare, voi incerca sa te indrum cu privire la modul in care se poate face o optimizare SEO, dar o optimizare care sa nu iti ofere rezultate imediate ci in timp. Acestea se bazeaza pe crearea unui site cu o constructie solida, care va atrage un numar impresionant de utilizatori in perioada urmatoare. Toate informatiile sunt valabile indiferent de forma si destinatia site-ului respectiv, in sensul ca poate fi un blog, un site pentru informare sau un site cu vanzari on-line.
Daca vrei sa obtii performanta nu trebuie sa te gandesti tot timpul la motoarele de cautare si la pozitia pe care o vei ocupa in momentul afisarii listei de cautari. Va trebui sa iti indrepti atentia catre calitatea si acuratetea cu care transmiti informatiile sau prezinti produsele utilizatorilor.
Dupa cum sti deja atunci cand realizezi o optimizare on-site sau on-page va trebui sa te axezi pe un keyword de baza, care de altfel va fi prezent atat in titlu cat si in URL, unde mai poate fi insotit si de alte cuvinte pe care ar putea sa le foloseasca utilizatorul atunci cand efectueaza o interogare. Nu uita ca titlul trebuie ales cu grija, astfel incat sa fie suficient de expresiv si de relevant pentru continutul articolului.
In ceea ce priveste optimizarea off-site sau off-page, aici au aparut unele modificari in comparatie cu ce presupunea aceasta optimizarea in urma cu cativa ani, in sensul ca acum, o astfel de practica te poate aduce in fruntea clasamentului Google sau din contra, poti fi penalizat grav de catre motorul de cautare, in functie de comentariile spam care exista pe site-ul tau.
La fel se intampla si in cazul backlinks-urilor, care nu mai sunt la fel de folositoare ca in trecut, acum ajungand sa fie chiar inutile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!