Goclover INSIGNIA 500 - un smartphone low-cost pentru cumparatori isteti! (argumente)

In duminica aceasta imi caut de zor un smartphone nou prin magazinelevirtuale. Si nu e lucru usor, pentru ca oferte sunt peste tot, care de care mai tentante vizual. Doar ca eu am un buget extrem de limitat...

Recunosc cinstit, de Black Friday am avut alte prioritati, asa ca nu mi-au mai ramas multi bani si de telefon destept. 

Chiar imi luasem gandul de la o asemenea cumparatura deocamdata, dar, printr-un noroc fantastic, ieri am primit pe neasteptate cateva sute de lei si m-am decis sa le investesc in mod inteligent, intr-un gadget care sa fie mai mult util, decat „de ultima fita”.

Tocmai ce au dat la jurnal un reportaj despre cum poti sa iti cumperi orice model de telefon original sau replica din... targul de vechituri, ca sa fii in tendinte, asa ca, multumesc, nu ma intereseaza!

Asta spune cate ceva si despre uzura morala a telefoanelor inteligente.

Nu am nevoie de cine stie de gadget sofisticat incarcat cu tot soiul de aplicatii inutile, precum un brad de Craciun, ci de unul simplu, entry-level, cu capabilitati tehnologice medii, dar fiabil.

Ma gandeam la un telefon Android Dual SIM cu ecran mare, culori vii, rezistent la socuri, cu un design atragator si un hardware suficient de puternic pentru o persoana activa ca mine.




Chiar nu am de ce sa dau o caruta de bani pe un telefon pe care il au sau si-l doresc toti, pentru ca sa fie la moda!

Prefer sa am unul bun, de care sa ma pot folosi cu brio la nevoie si care sa starneasca in alt mod uimirea cunoscutilor: „Cum, un smartophone asa de ieftin sa mearga asa bine? Pai eu am platit o groaza pe al meu si tot imi joaca feste! Sa te mai iei dupa reclamele agresive!"

Cam asta vreau sa mi se spuna aceia ce il vor vedea!

Uite, de aceea am ajuns eu sa caut pe site-ul oficial al polonezilor de la Goclever, in scotocirile din dupa-amiaza asta, dupa un smartphone cu un pret acceptabil, nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar suficient de istet. Mai precis: vreau sa aleg intuitiv telefonul ager si agil care mi se potriveste mie, nu vedetei X sau Y, care, oricum, l-a primit gratuit!

Stiu ce o sa imi ziceti, ca sunt extrem de diverse parerile despre calitatea produselor propuse pe piata de catre Goclever, compania poloneza de gadget-uri, dar, sincera sa fiu, demult nu mai cred in recenziile altora.

Poate doar in acelea corecte, precum aceasta:



Oricum, trebuie sa testez eu insami un produs, sa-l intorc pe toate partile, pentru a ajunge la o concluzie corecta (pentru mine): in definitiv gusturile nu se discuta, iar in privinta performantelor tehnice, depinde extrem de mult de ceea ce isi doreste utilizatorul de la gadget-ul pe care il cumpara.

Nu, nu caut un telefon inteligent pentru a juca cine stie ce jocuri de actiune pe el, nici nu il cumpar pentru ca sa urmaresc ultimele videoclipuri muzicale sau chiar filme intregi pe un display de cativa inch in metrou! Acolo prefer mai bine sa citesc cateva pagini de roman pe un ebook reader!

Vreau un smartphone "de toate zilele", pe care sa il folosesc pentru a da si primi apeluri audio si sms-uri, unul care sa imi permita sa imi verific casuta de email si sa intru pe retelele sociale cateva minute pentru a vedea ce mai este nou pe paginile mele, cam asta imi doresc.

Aaa! Si sa nu stau cu grija continuu ca mi-l fura cineva! Hotii de telefoane sunt si ei specializati in marci mai rasunatoare...

Mai bine un telefon mai modest, dar bun si care sa nu aiba lipici la bisnitarii din piete! (Si nici la politistii care se fac ca nu-i vad...)


In plus, mai urmaresc ca smartphon-ul viitor sa imi permita ca in excursii sa fac cateva poze cumsecade, cu ajutorul lui, daca ma lasa in pana aparatul de fotografiat si... cam atat.


Acestea fiind zise, uite ca am accesat eu site-ul celor de la Goclever si, intrand pe pagina cu telefoane inteligente, ce sa vezi: mi-a retinut atentia un slogan-provocare: „Telefonul este vitrina ta!”.





De asta am eu nevoie, de un gadget-vitrina unde sa fie asezate frumos, la indemana, pe ecran, tot ceea ce imi trebuie la un moment dat: functia de apelare vocala, cea de trimis sms-uri, de fotografiat si filmat, de accesat Facebook-ul, un meniu cu lucruri simple, pe care te-ai astepta sa le vezi cand deschizi telefonul, cum ar fi fost pe vremea bunicii, daca smartphone-ul era o vitrina... Sau vitrina un imens telefon inteligent...

Lipsesc ce-i drept mileurile virtuale, pentru a-i da o nota romantica, bibelourile chinezesti, nici pestele de sticla nu este nicaieri, dar cand ajung pe la buni pe-acasa o sa fac o poza cu viitorul meu telefon Insignia 500 si o sa o pun sa troneze pe ecran in toata splendoarea ei retro.

Acest smartphone pe care o sa mi-l cumpar este varianta mai ieftina a variantei Insignia 5X, si difera de aceasta prin aceea ca are un ecran HD, nu Full HD, iar camera foto are 8MP în loc de 13MP.

Sincer, nu ma deranjeaza cei 5 MP lipsa ai camerei foto, pentru ca am invatat eu acum multi ani, de la un nene fotograf batran, ca e mai important ochiul, mana, subiectul si intuitia celui ce face o poza artistica, decat numarul de pixeli ai aparatului!

Am citit despre Insignia 500 ca are ceva limitari (blitz-ul nu bate mai departe de circa un metru, noaptea nu prea se descurca, nici daca nu este lumina suficienta), dar, asa cum toti cei care ma cunosc stiu, am declarat razboi aproape total fotografiilor facute cu telefonul (inclusiv celor selfie), deci ar fi o situatie de urgenta maxima ca sa utilizez e Insignia 500 pe post de aparat foto, asa ca, daca nu vor iesi tocmai perfect, stiu sa folosesc diverse programe de editare fotografica incat sa pot face pana si din cea mai ratata poza ceva spectaculos! Chiar este o provocare!

Insignia 500 arata excelent ca design, la exterior avand o rama laterala de culoare negru-metalizat, iar capacul prezinta o textura cauciucata.

In interior, telefonul include doua slot-uri pentru cartela SIM, ascunse sub acumulator. Slotul micro SD este accesibil fara sa fie nevoie de inchidem smartphone-ul.


Inzestrat cu un panou IPS, ecranul cu diagonală 5" prezinta un contrast bun, o luminozitatea deosebita, culori vii.

Rezolutia de 1280x720 e suficienta, mai ales ca unghiurile de vizibilitate sunt confortabile pentru vederea utilizatorului.

Asadar, geamul "vitrinei" este clestar. Ce mi-as putea dori mai mult?


Un minus ar fi memoria interna insuficienta, de doar 4 GB, dar cu un microcard SD extern acest neajus este simplu de inlaturat. Oricum, prefer sa dau cateva zeci de lei pe ceva memorie suplimentara, decat cateva sute pe un smartphone de top, caruia, in cele din urma, tot ii trebuie o extindere a memoriei! Asa-i ca am dreptate? Cati dintre voi folositi un smartphone fara microcard? Putini spre deloc, recunoasteti!

Autonomia in functionare este un pic mai mica decat la alte telefoane inteligente de ultima generatie (cam 24 de ore daca e turat puternic, zic unii dintre cei care l-au testat), dar pentru perioadele cand nu am o sursa de curent la indemana, o bateria suplimentara rezolva situatie excelent.

Per total, la pretul de  600 de lei mi se pare corect pentru ceea ce ofera, de aceea il consider alegerea perfecta pentru mine!

Daca va bate gandul si pe voi sa va luati un Insignia 500 de la Goclever, nu va speriati de faptul ca este fabricat in China!

Deja ne-am obisnuit cu asta in materie de numeroase gadgeturi si, oricum, am inlocuit pescarul de portelan din vitrina bunicii cu un telefon inteligent. Ce, vreti sa ziceti ca acel bibelou cumparat acum niste decenii nu era de calitate?

Oricum, ideile produselor IT Goclever sunt la baza poloneze, compania avand o experienta de sapte ani pe piata electronicelor. Mai apoi, sunt exportate in peste 20 de tari, ceea ce inseamna ca ele sunt apreciate de numerosi clienti cu bugete reduse, altfel ar fi dat faliment demult.

Si, oricum intre produse chinezesti certificate calitativ si chinezarii de duzina este totusi o mare diferenta!


Iata un tabel mai complet cu cele mai importante specificatii tehnice ale acestui smartphone ieftin, Goclever Insignia 500:




Ecran: IPS, diagonala 5 inci, rezolutie 1280 x 720 pixeli
Chipset: MediaTek MTK6582
Procesor: ARM Cortex-A7, quad-core la 1,3 GHz
GPU: Mali-400
RAM: 1 GB
Memorie interna: 4 GB
Card: MicroSD pana la 32 GB
Baterie: 1750 mAh sau 4000 mAh
Sistem operare: Android 4.2.2
Date: HSPA+ (SIM principal), GPRS (SIM secundar)
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: 4.0, A2DP
GPS: Da, A-GPS
USB: MicroUSB 2.0
Cameră foto principala: 8 MP. Rezolutie video 1080p
Cameră secundară: 2 MP
Dimensiuni: 143 x 73 x 9 mm
Greutate: 150 grame



Mai multe informatii despre acest telefon inteligent low-cost gasiti pe site-ul producatorului!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!