In aceasta situatie, poate ar fi bine sa te gandesti serios daca o cresa particulara, care functioneaza pe alte fundamente decat acelea traditionaliste, nu este o optiune mai mult decat interesanta, ce ar trebui sa fie luata in considerare.
Daca ai norocul sa locuiesti in Bucuresti, iar banii nu sunt o problema pentru tine, mai precis daca ai venituri peste salariu mediu pe economie, ce ai zice sa le faci o vizita specialistilor in educatie de la cresa Busy Bees Academy?
Se afla in sectorul 2, in zona Parcului Circului, iar programul acesteia iti va permite cu siguranta sa stai linistit la birou, deoarece copilul tau va fi pe maini bune.
O sa fii placut impresionat de ceea ce vei gasi, de mediul controlat, extrem de incitant pentru copilul tau, chiar si daca acum cel mic este in ipostaza de bebelus de doar doua sau trei luni de viata.
Multi tineri parinti, care si-au inscris micutii aici, au doar cuvinte de lauda despre cresa Busy Bees Academy si integrarea principiilor Montessori in stilul de a face educatie de la cele mai fragede varste.
Personalul acestei crese particulare, este bine instruit in utilizarea eficienta a acestei metode educationale ale carei baze au fost puse in urma cu un veac de catre italianca Maria Montessori.
Fiind vorba de o unitate de invatamant prescolar unde numarul de copii este mai redus decat la stat, vei avea garantia ca micutul tau o sa fie permanent urmarit (exista o supraveghetoare la fiecare patru copii), in fiecare zi va beneficia de un control medical adecvat, iar hrana ce i se va administra va fi atent preparata, doar din produse de foarte buna calitate, fara aditivi periculosi.
Metoda Montessori este diferita mult de alte metode educative traditionaliste, fiind extrem de actuala, desi fundamentele ei nu sunt chiar atat de noi.
In Romania deja exista o retea in plina dezvoltare de crese si gradinite Montessori, fapt ceea ce demonstreaza pe deplin ca acest sistem de educatie si-a demonstrat si la noi eficienta, iar parintii sunt extrem de multumiti de progresele deosebite inregistrate rapid de catre copiii lor.
Ceea ce deosebeste esential metoda Montessori de alte metode de educatie a copiilor este faptul ca pune in centru copilul, inteles drept o persoana extrem de complexa, privita holografic, ca un intreg, o fiinta care are nevoi specifice pe care educatorii trebuie sa se plieze, in timp ce in educatia traditionalista copilul este privit mai degraba ca un simplu executant al unor comenzi, care poate sa fie instruit la inceput doar pe principiul recompensa-pedeapsa, care nu este incurajat sa isi manifeste un atribut fundamental al omului, libertatea.
Chiar daca este vorba de un bebelus de doar 2-3 luni sau de un micut ce deja merge si a depasit varsta de un an, la cresa Busy Bees Academy acesta va fi ajutat sa cunoasca treptat lumea (intr-un mediu controlat), in principal la nivel senzorial, sa isi imbunatateasca coordonarea motorie primara, sa isi imbogateasca continuu limbajul gestual si pe acela verbal.
Copilasii cu varsta cuprinse intre 1 si 3 ani invata sub atenta supraveghere a educatorilor cum sa socializeze, fac activitati distractive, dar care au la baza actiuni obisnuite, intalnite in viata de zi cu zi (aranjarea unor hainute, curatenia in locul unde s-au jucat, asezarea unei jucarii pe raftul de unde a fost luata etc.).
La cresa Montessori copilasii invata sa aiba initiative, ca isi exprime libertatea de a alege, avand in vedere ca, in momentul in care isi pot exprima articulat dorintele, la varste de peste un an, pot sa isi aleaga singuri, fiind chiar incurajati sa ia decizii, ce activitate doresc sa faca si pentru ce perioada de timp, nu li se impune din exterior, de catre educatori acest lucru.
Pur si simplu sunt niste mici lideri in miniatura, care pana la un an sunt centrati prioritar pe individualitatea lor complexa, iar dupa aceasta varsta sunt ajutati sa imbine libertatea cu responsabilitatea, sa interactioneze cu alti copii prin intermediul unor activitati care sa le faca placere (pictura, invatarea unor cantecele vesele, realizarea unor obiecte in miniatura care sa le dezvolte creativitatea), alese chiar de ei insisi.
Va invit asadar sa accesati site-ul busybees.ro, sa va progamati o vizita pentru a vedea la fata locului ce conditii sunt oferite copilului vostru, in ce consta programul scurt, programul prelungit si programul partial si ce costuri presupune fiecare dintre acestea, iar apoi sa decideti in cunostinta de cauza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!