Spuneți și voi, ce suprafață mai mare și mai ofertantă poți avea pentru a-ți pune în practică planurile creative în materie de design decât pereții propriei locuințe?
Nu există mod mai bun de a adăuga un element decorativ unic și foarte trendy, decât cu ajutorul tehnicilor de aplicare a vopselelor calitative Rives.
Produsele decorative pentru pereți provenind de la acest brand italian extrem de bine apreciat în Europa permit un mod alt stil de zugrăvire al pereților, de nouă generație, comparativ cu acela tradițional, întâlnit în casele multor români.
Se poate utiliza vopseaua decorativă atât la interior, cât și la exterior, pentru niște tencuieli speciale, extrem de durabile in timp și cu ajutorul căreia se poate da un aspect senzațional căminului tău. Totul este să se facă alegerea corectă a produselor de acest gen.
Kitul Rives complet, pentru interior - conținut:
- un grund universal opac și cu o rezistență deosebit de mare la umezeală;
- un colorant pentru vopseaua decorativă pe bază de apă;
- un colorant pentru diverse nuanțe pentru interior;
- o ceară specială care protejează vopseaua Rives propriu-zisă ce e destinată a fi aplicată la final și îi conferă un aspect trendy, lucios.
Pe Rives.ro se poate găsi inclusiv vopsea decorativă de interior care permite realizarea unor finisaje interioare de lux, precum ar fi stucco veneziano.
Stucco este un material care se pare că a apărut chiar mai înainte de Evul Mediu, precum consideră unii, fiind folosit chiar și în Egiptul Antic.
Stucco venețian este un mix de apă și pigmenți special, o pastă decorativă policromatică pentru interioare. La final conferă pereților un aspect lucios, asemănător marmurii.
Se poate aplica perfect nu doar pe ziduri de beton sau cărămidă, dar și pe lemn sau metal.
Dacă se respectă indicațiile de aplicare și de întreținere corectă, durata unui asemenea material special este foarte mare în timp.
Reguli generale de aplicare a pastei policlomatice:
1. la un perete se lucrează doar de o singură persoană, pentru a nu exista la final diferențe vizibile ale modelului ce se crează;
2. se aplică întotdeauna pasta pe diagonală pentru a nu se vedea linia de îmbinare;
3. uneltele folosite se țin în mână mereu în aceeași poziție;
4. în funcție de felul de stucco dorit, de bază este utilizarea unei gletiere de inox până ce va obține o suprafață lucioasă.
Aplicarea acestui finisaj necesită o mână de lucru instruită, fiind mai dificil de realizat în regie proprie.
Modul de aplicare a pastei decorative policromatice Rives
Etapa 1:
- Pe pereții noi se dă cu șmirghel și de elimină praful, după care se aplică un strat de amorsă.- Pe pereții vechi se îndepărtează vopseaua veche și gledul existent, se curăță suprafața cu șmirghel și se elimină praful.
Etapa 2:
Se aplică atent un grund special, iar după uscare, cu o gletieră de inox se dă primul strat uniform și neted. Mai apoi, după uscarea completă, se aplică al doilea strat, la fel de neted și din nou se lasă ca să se usuce.
La aplicarea ultimul strat (al treilea) se face modelul dorit. Stratul ultim se aplică foarte subțire, lăsând și zone neacoperite, în diferite direcții, pentru a putea realiza ușor modelul dorit.
Cu gletiera de inox se poate produce efectul de lucire. Se lucrează pe suprafețe relativ mici, ce nu depășesc un metru pătrat, pentru ca să nu se usuce materialul aplicat.
Opțional, peste ultimul strat uscat se poate aplica un strat de ceară care să protejeze modelul realizat.
Ceara poate să fie și colorată.
În medie, consumul de material decorativ este de 1 kg/mp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!