Presa pentru pet-uri, arma eficientă în lupta cu plasticul

reciclare pet-uri
Reciclarea plasticului este procesul de recuperare a deșeurilor din acest material periculos și transformarea lor în produse utile. Având în vedere că marea majoritate a produselor din plastic nu sunt biodegradabile, reciclarea face parte din efortul global de a reduce fluxul de contaminare a planetei.


Pet-urile, aceste recipiente periculoase care tind să invadeze Pământul



Statisticile spun că aproximativ 8 milioane de tone de deșeuri din plastic se varsă în oceanele Terrei în fiecare an. Este o cantitate înspăimântătoare, motiv pentru care mai ales producătorii de prese pet-uri ar trebui să își intensifice mult mai mult producția, pentru a permite oamenilor ca să ducă o luptă mai eficientă contra acestor recipiente periculoase pentru om și mediu.


În comparație cu reciclarea profitabilă a metalelor, pet-urile sunt adesea dificil de recuperat și reciclat din cauza volumului mare și valorii mici per bucată sau kilogram. Există, de asemenea, multe obstacole tehnice care trebuie depășite atunci când se reciclează materialele plastice.


Totuși, problema este extrem de gravă. ONG-urile internaționale spun că dacă nu oprim poluarea oceanelor cu plastic, în 2050 vom avea mai multe pet-uri decât pești.


Plasticul în sine nu este rău, dar  ar trebui să păstrăm linia de mijloc, să îl folosim în mod mult mai responsabil. Deja cercetătorii lucrează cu febrilitate în laboratoarele lumii pentru ca în viitorul apropiat materialele plastice de astăzi să fie înlocuite cu materiale biodegradabile, eco friendly. 


Pericolul însă rămâne și este chiar mai aproape decât ne imaginăm. În ultimii 10 ani, glăsuiesc statisticile, omenirea a produs mai mult plastic decât în întregul secol trecut. Asta pentru că mai mult de jumătate din întregul material plastic fabricat este utilizat doar o singură dată și apoi aruncat la gunoi.

Materialele plastice reprezintă aproximativ 10% din totalul gunoiului pe care îl generăm, dar sunt de departe deșeurile cel mai greu de reciclat.

Plasticul se descompune în câteva sute de ani, iar unele dintre tipurile sale chiar și în ...câteva mii de ani!!!


90% din totalul gunoiului aruncat în oceane este plastic. Așa se face că, precum spune EcoWach, un milion de păsări marine și 100.000 de mamifere sunt ucise anual din cauza acestor materiale periculoase produse de om.


În ciuda instrucțiunilor selective de sortare și eforturilor din multe state ale lumii în sensul unei colectări și reciclări corecte a pret-urilor, doar 10% din ambalajele din plastic sunt reciclate acum.


Se preconizează ca până în anul 2030 prețul sticlelor de plastic va atinge prețul sticlelor de sticlă, așa încât nimeni nu va mai avea vreo motiv să prefere plasticul în locul sticlei.


Este grav că în prezent numai un pet din 10 este reciclat pe plan mondial, iar în România chiar mai puțin decât atât, conform statisticilor.

Prese pentru pet-uri, echipamente de reciclare absolut necesare unei firme horeca



O presă de balotat pet-uri este indispensabilă oricărei unități horeca care folosește o cantitate substanțială de asemenea recipiente din plastic.


Cu o capacitate foarte mare de compactare, mecanism de perforare care elimină capacele de la sticle înaintea presării și cărucior pentru manipularea baloților rezultați, presele pentru pet-uri MacFab sunt vestite în întreaga Europă. din fericire ele se pot achiziționa de la distribuitori chiar și în țara noastră.


Aceste echipamente de presare deșeuri din plastic se pot așeza în spații relativ mici și vor putea balotat pet-urile în mai puțin de un minut, fiind ideale pentru prelucrarea unui volum mediu sau mare din sticle de plastic.

Achiziționați-le rapid dacă vreți să nu sfârșim cu toții îngropați în munți de sticle de plastic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!